Log in
‘Ten tijde van mijn promotie in 1967 op het onderwerp motivatie en prestatie ontmoette ik Louis Goldberg. De Universiteit Nijmegen had deze Amerikaanse psycholoog per vergissing uitgenodigd om colleges seksuologie te geven. Men had een Goldberg op het oog gehad die seksuoloog en klinische psycholoog was, deze Goldberg was echter psychometricus. Hij werd voor een jaar aangesteld en toen hij begreep dat er een vergissing in het spel was, heeft hij snel een cursus seksuologie in elkaar getimmerd.
Geertje Kindermans

Ik raakte in gesprek met de man, we spraken over mijn onderzoek en hij vertelde dat ze aan het Oregon Research Institute in Eugene, de universiteit waar hij vandaan kwam, met een vergelijkbaar project bezig waren over prestatiemotivatie. Daarop nodigde hij me uit om naar Amerika te komen.

En zo kwam ik in 1968 na mijn promotie in de VS terecht. Dat zorgde al voor een kleine schok: ik, getrouwd en met twee jonge kinderen, was opeens vier maanden helemaal weg van huis en haard. Maar het was ook een turbulente tijd. Martin Luther King werd vermoord, net als Bobby Kennedy, in de VS waren de grote Vietnambetogingen, we zaten in cafés tussen de marihuanadampen avonden te discussiëren. Men kwam in opstand tegen de zittende macht. Het was ook de tijd dat humanistische psychologen als Carl Rogers en Abraham Maslow opkwamen. Voor mij was het allemaal nieuw.

Op een dag stapte ik in een Greyhound bus in California. Buiten