Lees verder
Komend najaar gaan wij voor onze jaarlijkse nascholing onder de zon naar Kaapstad! Dit zal de plek zijn waar u van zondag 20 t/m donderdag 24 oktober 2019 het nuttige en zonnige met elkaar verenigt tijdens het Nederlandse herfstseizoen. Het thema dat deze week centraal staat is: Samen kiezen tussen bekende en nieuwe behandelopties.

Nieuws onder de zon is een bewezen succesvol nascholingsconcept dat het klinisch-inhoudelijke met zon en ontspanning verenigt. Nieuw dit jaar is dat de cursus elke dag start met twee plenaire lezingen. Iedere expert verzorgt twee voordrachten. Na de lezingen volgt er een interactieve workshop, waarin de praktijk centraal staat. Ook nieuw is het voorzittersduo: prof. dr. Odile van den Heuvel en prof. dr. Eric Vermetten.

 

Prof. dr. Odile van den Heuvel - kopieProf. dr. Odile van den Heuvel neemt u mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van meer intensieve behandelvormen van OCD. In de tweede lezing bespreekt ze de nieuwe multidisciplinaire behandelrichtlijn en de innovaties op het gebied van de niet-medicamenteuze behandelingen voor patiënten met de ziekte van Parkinson. De psychotraumatologie blijft actueel.

 

Prof. dr. Eric Vermetten - kopieEr is altijd wel een hype of een interessante ontwikkeling in het onderzoek of de klinische praktijk. Prof. dr. Eric Vermetten plaatst deze zaken in een historische context en bespreekt uiteenlopende onderwerpen, waaronder kennisontwikkeling vanuit geüniformeerde professionals. Hij zal ook ingaan op ontwikkelingen in het medisch-biologisch denken over PTSS en de psychiatrische aspecten daarvan.

 

Prof. dr. Andrea Evers - kopieGezondheidspsychologe prof. dr. Andrea Evers geeft u inzicht in de manier waarop psychologische processen direct lichamelijke processen kunnen beïnvloeden. Ook zal zij ingaan op placebo- en nocebo-effecten. In haar tweede bijdrage belicht zij het toekomstperspectief van e-health voor de medische psychologie en psychiatrie.

 

Prof. dr. Jan Buitelaar - kopieShared decision-making bij ADHD en autisme is het thema dat prof. dr. Jan Buitelaar vanuit verschillende invalshoeken met u bespreekt.

 

 

Aan het einde van deze werkvakantie gaat u voldaan naar huis met nieuwe inzichten en kennis die u direct kunt toepassen in uw dagelijkse werkzaamheden.

Bezoek onze website voor meer informatie: www.benecke.nl/kaapstad