Lees verder
Locatie: De Lindenberg, Huis voor de Kunsten, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen

Evenals in 2016 en 2018 organiseren Pro Persona, Behavioural Science Institute (BSI) en het Radboudumc afdeling Psychiatrie een nascholingscongres voor GGZ-professionals: De Vermijding voorbij

Vermijding speelt een grote rol bij zowel angststoornissen als depressies, en is mogelijk een betere voorspeller voor de behandeluitkomst dan specifieke depressie- en angstklachten. Vermijding manifesteert zich op verschillende niveaus. Gedragsmatig door situaties en activiteiten uit de weg te gaan. Cognitief door bepaalde hinderlijke gedachtes te onderdrukken. Maar ook emotioneel en fysiologisch, door nare gevoelens en sensaties niet aan te gaan. Het doel van deze dag is het verkrijgen van meer begrip over het mechanisme van deze processen, hoe ze een effectieve behandeling kunnen belemmeren en op welke manier je hardnekkige vermijding in de behandeling kunt beïnvloeden.

Voor wie?

Voor GGZ-professionals: Gz-psychologen (in opleiding), psychotherapeuten (in opleiding), klinisch psychologen (in opleiding), verpleegkundigen, cognitief gedragstherapeutische werkers en psychiaters (in opleiding).

Sprekers

De volgende sprekers gaan vanuit verschillende perspectieven in op vermijding:

  • Dr. Andre Pittig (Universiteit van Würzburg, Duitsland)
  • Dr. Bram Vervliet (Katholieke Universiteit Leuven-België),
  • Prof. dr. Karin Roelofs (Radboud Universiteit – BSI, Radboudumc – Dondersinstituut)
  • Prof.dr. Anne Speckens (Radboudumc afdeling Psychiatrie)
  • Prof.dr. Eni Becker (Radboudumc – afdeling Psychiatrie)
  • Prof. dr. Marcus Huibers (VU Amsterdam)

Dagvoorzitters zijn:

  • dr. Floris Klumpers, Radboud Universiteit-BSI
  • prof. dr. Gert-Jan Hendriks, Pro Persona Overwaal en Radboud Universiteit-BSI

Workshops

In de middag zijn er workshops van de sprekers, o.a. Marcus Huibers en Anne Speckens. Hierin vindt verdieping plaats op de thema’s van de plenaire sessies.

Daarnaast zijn er workshops met dr. Janna Vrijsen (Assistant Professor/Senior onderzoeker Pro Persona & Radboudumc afdeling Psychiatrie) en dr. Julie Krans (Radboud Universiteit BSI en Pro Persona Overwaal).

De dag wordt afgesloten met een cabaretvoorstelling van Marjolijn van Kooten.
Zie ook marjolijnvankooten.nl/marjolijn

Inschrijving en programma

Inschrijving gaat via de website van NijCare, nijcare.nl/programma. Hier vindt u naast alle logistieke informatie van dit Symposium, ook de samenvattingen van de workshops en kunt u uw workshop keuzes maken.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons symposium secretariaat:
Bea Smink, 030 – 298 1167 / 06- 2237 4403, mail: info@sminkenco.nl