Lees verder

‘Volg het pad van jouw dromen, niet de snelweg van andermans verwachtingen.’ Een tegeltjeswijsheid waar geen speld tussen te krijgen is. Maar je eigen pad volgen is makkelijker gezegd dan gedaan.

De eigen weg van jongeren

Veel jongeren en adolescenten worstelen met het uitstippelen van hun eigen weg, het maken van keuzes, en het aanpakken van dingen die ze anders willen. Hierdoor voelen ze zich angstig of somber en lopen ze vast in hun ontwikkeling.

Werkboek gebaseerd op ACT

ACT your way is een zelfhulpboek voor jongeren van 15-25 jaar. Het boek heeft een zeer praktische insteek en laat de jongere het geleerde meteen toepassen in de praktijk met behulp van oefeningen. Als je het boek leest, doorloop je als het ware een traject in 4 stappen waarbij je zicht krijgt op wat je wilt bereiken, wat je in de weg staat, wat je nodig hebt om je wens te bereiken en hoe je op koers blijft. De auteurs geven tips aan de hand waarvan de lezer zelf zijn eigen keuzes kan maken.

Voor wie?

Dit werkboek is bedoeld voor jongeren van 15-25 jaar.

Zelfstandig te gebruiken of onder begeleiding

ACT your way is gebaseerd op de Acceptance & Commitment Therapy. De methode helpt mensen te focussen op datgene wat je kan veranderen: je eigen gedrag. Bij het boek hoort een website met filmpjes, downloads en MP3’s: www.ACT-online.nl. Jongeren kunnen het boek zelfstandig lezen en gebruiken of onder begeleiding van iemand anders, zoals een coach, docent of therapeut.