Lees verder

Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) vindt het belangrijk dat het werk van psychologen van goede kwaliteit is. Daarom heeft het NIP een beroepscode opgesteld. In de Beroepscode voor psychologen 2015 staan de eisen, richtlijnen en gedragsregels vermeld die aan het beroepsmatig handelen van een psycholoog worden gesteld. Psychologen die lid zijn van het NIP en/of een NIP-registratie hebben, moeten zich houden aan deze beroepscode.

Basisprincipes

De basisprincipes van de Beroepscode zijn dat de psycholoog zich verantwoordelijk, integer, respectvol en deskundig dient te gedragen. In de Beroepscode staan richtlijnen en gedragsregels die zijn afgeleid van deze vier basisprincipes.

Gedrukte uitgave van de Beroepscode

De Beroepscode voor Psychologen 2015 wordt verspreid onder alle NIP-leden. SPSNIP-leden en andere geïnteresseerden kunnen de gedrukte uitgave bestellen op deze website. Voor de webversie van de Beroepscode en meer informatie hierover kunt u terecht op de website van het NIP: www.psynip.nl.

Korting voor NIP-leden

Bent u lid van het NIP en wilt u deze uitgave bestellen? U krijgt € 4,00 korting op de aankoop als u het boek in de NIP boekenclub aanschaft: u betaalt dus slechts € 8,50 i.p.v. € 12,50. Log in op het NIP Ledennet om naar de NIP boekenclub te gaan.