Lees verder

Gilles de la Tourette komt voor bij 1 op de 100 Nederlanders

Het syndroom van Gilles de la Tourette komt in Nederland voor bij ongeveer 170.000 mensen. Deze neurologische aandoening wordt primair gekenmerkt door tics, en gaat vaak samen met psychiatrische beelden als ADHD en obesessieve-compulsieve stoornis (OCS). Handboek Gilles de la Tourette is het eerste Nederlandse handboek over GTS. Het handboek geeft state-of-the-art informatie over de achtergronden, diagnostiek en behandeling van het syndroom.

Handboek Gilles de la Tourette

In het handboek worden de neurobiologische, gedragswetenschappelijke, psychiatrische en psychologische inzichten met elkaar verbonden. Gilles de la Tourette speelt zich af op het snijvlak van neurologie en psychiatrie en het handboek is dan ook geschreven door 26 specialisten op verschillende gebieden, onder redactie van Cara Verdellen, Danielle Cath en Agnes Wertenbroek. Handboek Gilles de la Tourette is bedoeld voor neurologen, psychiaters, gz-psychologen, klinisch- en neuropsychologen, al dan niet in opleiding.

Middagsymposium Handboek Gilles de la Tourette

Op vrijdag 7 juni 2019 is Handboek Gilles de la Tourette gepresenteerd tijdens het middagsymposium Gilles de la Tourette. Om aandacht te vragen voor dit handboek, en om het boek een mooie start te geven, vond er op 7 juni een middagsymposium plaats in Utrecht. Dit congres is georganiseerd door Stichting Gilles de la Tourette, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de redactie van het handboek. Aan het einde van de dag is het eerste exemplaar van het handboek overhandigd aan Hans Eijsackers, oud-voorzitter van onze stichting.