Lees verder

Een negatief zelfbeeld doorbreken

Een negatief zelfbeeld is een vaste negatieve overtuiging over jezelf die tot uiting komt in je denken, in je gevoel en in je gedrag. Het heeft invloed op veel gebieden van je leven, brengt nogal wat beperkingen met zich mee en gaat meestal niet vanzelf over. Als het beeld van jezelf negatief is, dan dringt positieve informatie uit de omgeving niet (goed) door. De vaste overtuiging niets waard te zijn, er niet bij te horen of niet gezien te worden kan je persoonlijke ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten. Hoe kun je leren om anders naar jezelf te kijken?

Stapsgewijs een positief beeld opbouwen

Negatief zelfbeeld biedt een methode om het negatieve denken te doorbreken. Stapsgewijs, en met behulp van oefeningen en opdrachten, leert de lezer een genuanceerd beeld van zichzelf op te bouwen. De auteur, Manja de Neef, laat u meeliften op haar ervaring als therapeut in de geestelijke gezondheidszorg. Zij heeft daar gezien dat mensen met een negatief zelfbeeld oververtegenwoordigd zijn, en dat een negatief zelfbeeld kan leiden tot een aanzienlijk verlies van kwaliteit van leven.

Een praktisch zelfhulpboek bij een negatief zelfbeeld

De Neef is gespecialiseerd in het schrijven van zelfhulpboeken en het uitwerken van methodieken die mensen op zichzelf kunnen toepassen. Negatief zelfbeeld is een mooi voorbeeld van de combinatie van zowel haar praktijkervaring als haar ervaring met concrete stappen die gezet moeten worden om dit probleem aan te pakken. Met dit boek heeft u een uiterst praktische gids in handen, die u kan helpen om een positief zelfbeeld te vormen. Negatief zelfbeeld kan binnen een behandeling gebruikt worden, maar de methodiek is ook zeer geschikt om zelfstandig te doorlopen.

Cursussen ‘Negatief zelfbeeld’

Manja de Neef is als docent betrokken bij de RINO-opleiding tot GZ-psycholoog. Daarnaast geeft zij regelmatig cursussen aan het RINO over cognitieve gedragstherapie en over haar methode om een negatief zelfbeeld aan te pakken.

Online cursus ‘Negatief zelfbeeld’

Met de begeleide online cursus Negatief zelfbeeld in het eHealthplatform Karify kunt u als therapeut cliënten ondersteunen terwijl zij zelf aan hun klachten werken.

Negatief zelfbeeld vertaald in het Engels

Het succesvolle Boom Hulpboek van Manja de Neef is in de Engelse vertaling verschenen onder de titel Build Your Confidence with CBT – Developing Your Self-Esteem Step-by-Step (Open University Press-McGraw/Hill Education).