Lees verder

Hoe vaak begon je nu al aan een dieet? Hoe vaak nam je je voor om meer te bewegen, of om een betere balans te vinden tussen werk, partner en kinderen?

Kom je niet verder dan goede voornemens?

Je verlangt naar een fysiek en psychisch gezonde leefstijl, maar het lukt je steeds maar niet om die te bereiken. Je bedenkt steeds dat het anders moet, maar het blijft keer op keer bij voornemens die slechts tijdelijk tot verandering leiden. Herken je dit? Dan is dit het boek dat je nodig hebt.

Onderzoek waarom veranderen meestal mislukt

Martin Appelo legt op basis van wetenschappelijk onderzoek uit waarom veranderen meestal mislukt en wat er voor nodig is om het wél voor elkaar te krijgen. Veel mensen ervaren dat er vaak een kloof is tussen voornemens en de praktijk van alledag, en hebben hier ook last van. Aan de hand van de ‘formule voor gedragsverandering’ onderzoek je of het zin heeft om aan de slag te gaan. Veelvoorkomende situaties en problemen, zoals vreemdgaan en (stoppen met) roken en drinken, laten zien hoe je deze formule kunt inzetten.

Een praktisch hulpmiddel om écht te veranderen

Waarom veranderen (meestal) mislukt  is een ontnuchterend boek voor idealisten; voor realisten is het een praktisch hulpmiddel. Dit boek ontdoet je van valse verwachtingen en stript je ideologische illusies: je stopt voorgoed met zeuren en klagen. Je laat de dingen zoals ze zijn, of je gaat er nog één keer voor. Maar dan echt!