Lees verder

Wie zijn wij?

De Waag is de grootste aanbieder van ambulante forensische geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland. Bij ons werken bijna 350 betrokken medewerkers, verdeeld over 11 poliklinieken. Wij bieden gespecialiseerde zorg voor mensen die grensoverschrijdend of strafbaar gedrag vertonen en een psychische stoornis hebben. Sommige cliënten komen vrijwillig, anderen worden doorverwezen. Bijvoorbeeld door de huisarts of door politie of justitie. In al onze behandelingen werken wij aan het voorkomen van grensoverschrijdend of strafbaar gedrag.

De Waag kent drie delict gerichte zorglijnen: Huiselijk Geweld, Agressie & Vermogen en Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag. Wij hebben daarnaast nog een vierde zorglijn, die zich richt op jeugdige cliënten van 12 tot 23 jaar. Als behandelaar kun je binnen de zorglijnen gerichter werken aan de problematiek van onze cliënten. Ook kun je op deze manier je specialistische kennis onderhouden en vergroten. Dit biedt weer mogelijkheden om te innoveren, voorbeelden hiervan zijn het werken met Virtual Reality en Emotionally Focused Therapy (EFT). Binnen elke zorglijn onderscheiden we zorgprogramma’s die zich op bepaalde delicten en doelgroepen richten. Welk zorgprogramma een cliënt ook volgt, een behandeling bij de Waag is altijd maatwerk.

Altijd in de buurt

De Waag is onderdeel van De Forensische Zorgspecialisten.
Met vestigingen in verschillende plaatsen, is er altijd een locatie bij jou in de buurt. Kijk op https://dewaagnederland.nl/contact/ welke locatie bij jou in de buurt zit.

Word jij onze nieuwe collega?

Als je bij de Waag werkt, werk je aan zorg voor veiligheid.
Werken bij de Waag betekent werken in een uitdagende en professionele werkomgeving. De Waag besteedt veel aandacht aan begeleiding en intervisie. Daarnaast krijg je de beschikking over een jaarlijks individueel opleidingsbudget.

Door groei en ontwikkeling hebben wij regelmatig vacatures. Op www.werkenbijdfzs.nl vind je meer informatie over onze organisatie en de mogelijkheden.