Lees verder

Tessa Harts

Drs. Tessa Harts is A&O en Lichaamsgericht werkend psycholoog en werkt als opleider, trainer en (team)coach. Tessa is opgeleid door Annet van Laar. Sindsdien staat het lichaam centraal in haar aanpak.

Tessa: “Toen ik ‘Van binnen weet je alles’ las en de masterclass Lichaamswijsheid herkennen en toepassen ontdekte, voelde ik direct dat ik dit wilde leren. Een gevoel van rust, enthousiasme een besef dat alles samenvalt. Dat gevoel werd gedurende de opleiding steeds sterker en als vanzelf volgde ik alle modules en werd ik licentiehouder. Wat Annet heeft ontwikkeld en wat ik van haar heb geleerd in deze opleiding is uniek omdat je door de fysiek energetische oefeningen van binnenuit gaat ervaren wat fysiek, emotioneel en mentaal aan de orde is. Ik gun het iedereen om zelf deze reis te maken en te ervaren wat lichaamsbewustzijn en lichaamscommunicatie kan brengen voor jezelf en voor hoe je werkt en in je werk staat als professional. Het is voor mij de essentie waar het in het leven en in begeleiding omgaat: bewust ZIJN in je hele lijf en daarmee de ander uitnodigen om te onderzoeken wat zijn of haar lichaamswijsheid te vertellen heeft. Bewust ZIJN maakt het mogelijk om die delen in jezelf die minder meedoen, (h)erkend worden, waardoor de onbenutte potentie die erachter zit, vrij kan komen. Ik ben elke dag dankbaar dat ik dit mag doen en dat ik als opleider verder mag op dit pad.”

Annet van Laar – Gastopleider

Annet van Laar (1957) is Registerpsycholoog NIP, GZ-psycholoog, LWP-psycholoog, Energetisch psycholoog (Ad Stemerding) en grondlegger van de opleiding de Psychologie van het Lichaam.

De opleiding “De psychologie van het Lichaam”, het 7-Kwaliteitenpalet® en de BodyMindScan© zijn ontwikkeld door Annet van Laar, auteur van het handboek ‘Van binnen weet je alles’ (2012) en oprichter van de opleiding De psychologie van het Lichaam. De teksten, methodieken en afbeeldingen op deze site, in de brochures en de materialen behorende bij de opleiding vallen onder haar auteursrecht en hierop is copyright van toepassing.

Geïnspireerd door de wijsheid van het lichaam specialiseerde zij zich de afgelopen 35 jaar in de relatie tussen lichaam en geest en hoe deze concreet herkenbaar is;  onder meer  aan de lichaamstaal en –beweging. Haar visie is dat transformatieprocessen werkelijk verankerd worden, als de verandering ook fysiek-energetisch geïntegreerd wordt.

Annet ontwikkelde de volgende methodieken:

  • Het Lichaam lezen 3D©
  • Chakra-oefeningen 3D©
  • Body-mind-integratie-oefeningen©
  • Het  7-kwaliteitenpalet®
  • De BodyMindScan©.

Aan de hand van deze methodieken kunnen de 7 vitale kwaliteiten die het lichaam herbergt niet alleen emotioneel en mentaal, maar ook fysiek gekend en integraal geïntegreerd worden. De lichaamswijsheid als kompas bij denken, voelen en handelen kun je leren inzetten in elk vakgebied.

Annet is betrokken bij de opleiding als gasttrainer. Zij geeft de professionaliseringsdagen aan afgestudeerden en licentiehouders:  http://www.annetvanlaar.nl/opleiding-licentie-psychologie-lichaam/licentie-professionaliseringsdagen

Verder geeft zij onder anderen supervisie, professionaliseringsdagen en de jaarlijkse zomerintensive: zie www.annetvanlaar.nl