Lees verder

De Online Psychiater werkt consultatief. U krijgt een eenmalig advies over psychiatrische diagnostiek en behandeling. Ook over eventuele medicatie geven wij u en uw huisarts een advies. Het medicatie advies kunnen wij alleen uitvoeren als u bij ons langskomt in de praktijk in Rotterdam (werkdagen tussen 7:30 en 8:00 en 13:00 en 13:30). Als u suïcidaal bent of in een crisissituatie verkeert, kunnen wij u niet helpen. Neemt u contact op met uw huisarts of behandelaar.

Hoe werkt Online Psychiater?

Online Psychiater werkt consultatief. U krijgt via een aantal online vragen een diagnose en advies. Het werkt als volgt:

  • Meld u aan met uw persoonlijk gegevens: Diagnose & Advies
  • Alleen als u verzekerd bent bij CZ en Zilveren Kruis, dient u vooraf €231,66 te betalen (na invullen van persoonlijke gegevens komt u in de beveiligde betaalomgeving). Alle verzekeraars vergoeden het online consult (soms gedeeltelijk).
  • Vul de online vragenlijst in, met de verwijsbrief die u van uw huisarts hebt ontvangen. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens.
  • U krijgt binnen 48 uur een persoonlijke diagnose via e-mail

De kosten van de Online Psychiater vallen onder het eigen risico van 385 euro.

Als u nog geen eigen risico kosten hebt gemaakt, is het verstandig om de noodzaak van een verwijzing te bespreken met uw huisarts. U moet een verwijsbrief hebben van uw huisarts. Deze verwijsbrief kunt u in het vragenformulier uploaden.

Als u bij CZ of Zilveren Kruis bent verzekerd, moet u vooraf zelf de kosten voldoen (tarieven). U krijgt dan een factuur per email toegestuurd, die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar.