Lees verder

24 uren, verspreid over 4 dagen.

Docent: prof. dr. Jan Derksen.

In deze cursus worden de kernaspecten van de psychoanalytische theorie over het onbewuste, de determinering van symptomen en de ontwikkeling van de subjectiviteit op begrijpelijke wijze toegelicht. Voorts komt de psychoanalytische psychodiagnostiek, vooral gericht op de indicatiestelling voor kortdurende psychodynamische psychotherapie (KPP) uitvoerig ter sprake.

De kernaspecten van de korte dynamische psychotherapie worden behandeld. Deze empirisch goed ondersteunde en effectieve vorm van openleggende psychotherapie wordt in theoretisch en technisch opzicht onderwezen. De relatie tot cognitieve gedragstherapie komt eveneens uitgebreid aan bod. Er zal duidelijk worden gemaakt dat cognitieve gedragstherapie goed kan worden uitgebreid met korte dynamische psychotherapie.

U krijgt een goed begrip van de technieken behorende tot de KPP en leert hiermee werken bij zowel patiënten met als zonder een persoonlijkheidsstoornis. Dit betekent vooral dat u deze technieken leert te integreren in uw bestaande manier van psychotherapie bedrijven.

In totaal gaat het om 24 cursusuren waarvan er 12 in belangrijke mate gericht zijn op de psychodiagnostiek en 12 op de technische interventies. Doelgroep: psychologen en psychiaters (of hiervoor in opleiding).

Datum

Voor data zie website www.penpsychodiagnostics.com of www.eqiq.nl

Locatie

Nijmegen of incompany. Voor meer informatie zie website www.penpsychodiagnostics.com of www.eqiq.nl