Log in
In het derde jaar van mijn bachelor kreeg ik de kans een semester in Istanbul te studeren. Ik stond er onbevangen in, maar ter plekke bleek het meer een uitdaging dan verwacht. Het was tamelijk ongeorganiseerd, het vinden van woonruimte was moeilijk en met een taalbarrière heb je wat creativiteit nodig om elkaar te kunnen begrijpen. Om een vak binnen te komen moest je bijvoorbeeld in gesprek met een docent die uiteindelijk bepaalde of je voldeed. Gelukkig kwamen we er met handen en voeten en wat humor wel uit.
Geertje Kindermans

Op de universiteit waar ik studeerde heb ik onder meer een vak gevolgd over LHBTI en hoe het is om anders te zijn in een islamitisch land. Er kwamen ook gastsprekers, zoals een psycholoog die zelf transgender is en die vertelde dat het in sommige gemeenschappen heel moeilijk is, vooral in het oosten van Turkije.

Door de recente gebeurtenissen in Turkije is er een hoop veranderd. Ik hoorde dat sommige docenten waar ik les van kreeg inmiddels zijn opgepakt. Ik vind het jammer dat de docenten die ik als open minded ervoer, en die met hart en ziel hun vak uitdroegen, hier nu in worden beperkt.

Pannenkoeken bakken

Mijn master Medische Psychologie heb ik in Tilburg gedaan. We waren met zestig man, het onderwijs was kleinschalig. We kregen les in het ziekenhuis, waar ik ook met artsen mocht meekijken. Er werd wat van me gevraagd en ik heb hard moeten studeren, maar ik vond het geweldig.

Het vinden