Log in
Wandelcoach Hilde Backus: ‘Ooit ging ik met een vriendin op vakantie naar Spanje. Daar zaten we: twee jonge meiden in een huisje midden in de natuur. Het was er stil en afgelegen en we werden er doodsbang, vooral voor enge mannen. Op een avond hoorden we een hele harde klap van iets van metaal op de voordeur. We waren helemaal verstijfd, durfden niet meer hardop te praten en barricadeerden ramen en deuren.
Geertje Kindermans

Toch gingen we later die week wandelen. We hadden ons niet voorbereid, we hadden geen eten of drinken bij ons en ook geen kaart van de omgeving. En we verdwaalden! Hoewel we op een gegeven moment dorst kregen en moe werden, was het een geweldige ervaring. We zagen hagedisjes, grote planten met één enorme bloeiende bloem en toen we een pad uit het bos insloegen, hadden we opeens een prachtig uitzicht op zee.

Na een lange wandeling zijn we uiteindelijk weer bij het huisje beland. Het wandelen had ons goed gedaan, de angst was weg, we voelden ons oersterk en hadden het gevoel dat ons niets meer kon overkomen. We sloten ons die avond niet op, maar hebben nog lang buiten gezeten. Vanaf dat moment wist ik wat de natuur en lange wandelingen met je kunnen doen. De natuur geeft energie. Sindsdien ben ik veel op wandelvakanties gegaan.

Voetstappen in het zand

Dat was een belangrijke ervaring uit