Log in
‘Voordat ik psychologie ben gaan doen, heb ik een jaar voor docent drama gestudeerd. Na mijn propedeuse te hebben gehaald, ben ik ermee gestopt. In de bachelorfase van mijn psychologiestudie volgde ik zowel klinische als sociale psychologie. Beide richtingen vond ik interessant, maar tijdens mijn master ben ik toch alleen met sociale psychologie verder gegaan.
Geertje Kindermans

In het masterjaar heb ik een interne stage gelopen waarin ik leerde om trainingen te ontwikkelen. Ik gaf ook les in professionele gespreksvaardigheden op de universiteit. Toen wist ik dat ik verder wilde in het trainerschap.

Het was onwerkelijk om afgestudeerd te zijn. Ik voelde me nog niet helemaal klaar voor de arbeidsmarkt en vroeg me af wat ik nog meer wilde met mijn leven. Even overwoog ik een extra master, maar ik ben toch gaan solliciteren. In het begin dacht ik: ik ga eerst bedenken wat ik echt wil en dan krijg ik wel een baan. Al snel kwam ik erachter dat het niet zo eenvoudig was. Ik zocht naar een combinatie van psychiatrie, psychologie, onderzoek en theater. Daarvan zei mijn stagebegeleider dat zoiets niet bestaat.

Ondertussen solliciteerde ik vooral op trainersfuncties. Op een uitgebreide spreadsheet hield ik mijn sollicitatiepogingen bij. Ik legde vast wat ik interessant vond, op welke functies ik vervolgens solliciteerde, wie de contactpersoon was en