Log in
‘Ik ben derdejaars psychologiestudent in Groningen. Vanaf het begin ben ik bewust dingen naast mijn studie gaan doen: ik werd lid van een studenten- en een studievereniging, ik ging in commissies zitten, deed vrijwilligerswerk. En ik werkte ook in een winkel. En dit jaar doe ik fulltime een bestuursjaar. Officieel kun je daarnaast niet studeren, maar ik doe elk blok één vak.
Geertje Kindermans

Aanvankelijk wilde ik het liefst geneeskunde studeren. Maar ik had geen natuurkunde in mijn pakket, daarom koos ik voor psychologie. De studie leek me minder praktisch in vergelijking met geneeskunde. Maar net als een dokter kan een psycholoog mensen helpen, en dat wilde ik.

Sociale psychologie en bio-psychologie vond ik de leukste vakken in het eerste jaar. In het tweede jaar was dat arbeids-, organisatie- en personeelspsychologie (aop). Statistiek lag me minder. Alles bij elkaar vind ik de studie leuk, maar inmiddels is mijn belangstelling wel verschoven. Ik leer veel tijdens mijn studie, maar van de nevenactiviteiten leer ik misschien nog wel meer. Ik werkte bijvoorbeeld als vrijwilliger bij een medische organisatie. Het vrijwilligerswerk zelf vond ik een beetje tegenvallen, maar ik wilde er niet gelijk mee stoppen. Het team was gemêleerd, ik merkte dat men elkaar niet begreep en dat er makkelijk ruzie ontstond. Leuker dan de patiënten opvangen vond ik het om binnen het team te