Log in
Normaal gesproken zijn we al druk, maar vlak voor de vakantie is het helemaal dol. Alles moet af, zodat we met een gerust hart weg kunnen. En als we terugkomen, moeten we weer hard aan de slag om alles te doen wat tijdens onze afwezigheid is blijven liggen. Stop daarmee, zegt de Britse bedrijfspsycholoog Tony Crabbe. Waarom zou je alles af willen hebben? Waarom alles goed willen doen? Dat lukt toch nooit. We moeten keuzes maken. Wat belangrijk voor ons is, daar moeten we aandacht aan geven. En de rest kunnen we afraffelen of laten liggen.
Geertje Kindermans

Nooit meer druk in je hoofd, staat er in groenblauwe letters op een witte achtergrond. Het is alsof de ruis eromheen wordt weggedrukt naar de rug van het boek en de bladsnedes. Daar staan woorden als: facebook, to-do-list, kinderfeest, verzekering, bloemen, afspraken, opruimen, kort gezegd: allemaal ruis die ons een druk gevoel geeft en ons afhoudt van waar het ons werkelijk om gaat. Dit boek kan helpen de ruis opzij te drukken, naar de marge, waar hij hoort. Niet vaak weerspiegelt de vormgeving van een boek zo goed de inhoud ervan.

Bedrijfspsycholoog Tony Crabbe (met klanten als Microsoft, Disney en News Corporation) is zelf heel tevreden met het resultaat, want inderdaad, daar gaat het om. Het boek is in tien talen vertaald en de vormgeving van andere uitgaves weerspiegelt vooral de drukte. En dat is maar de helft van het verhaal.

Crabbe wilde altijd al een boek schrijven en dit leek