Log in
Op de middelbare school schreef ik mijn profielwerkstuk over Volkert van der G. Ik vroeg me af of we allemaal tot zulke daden in staat zijn, of dat criminelen anders in elkaar steken. Daarom wilde ik criminologie gaan studeren. Maar ik begreep dat een criminoloog geen mensen helpt of leert begrijpen. Een psycholoog doet dat wel, daarom ben ik psychologie gaan studeren in Tilburg.
Geertje Kindermans

De eerste maanden van mijn studie waren overweldigend, alles was nieuw. Op het vwo heb ik nooit iets hoeven doen, maar daarmee zou ik het met mijn studie niet redden. Voor mijn eerste tentamen haalde ik een 5. Twee dagen later kreeg ik mijn volgende tentamen en omdat ik toen wist wat ik kon verwachten, haalde ik een 7,5 of 8. Ik merkte dat ik het gemakkelijk aankon als ik twee weken voor een tentamen begon met studeren. Ik heb geluk met leren, hoef er vrij weinig voor te doen. Ik heb weinig boeken van begin tot eind uitgelezen. Alleen voor statistiek deed ik veel, dan moet je kennis toepassen. Statistiek vond ik leuker naarmate het moeilijker werd, dat puzzelen… de uitdaging vind ik lekker.

Overtuigen

In het tweede jaar moest ik kiezen tussen klinische en maatschappij. En hoewel ik aanvankelijk voor klinische kwam, wist ik al snel dat ik maatschappij wilde gaan doen. Dan leer je het gedrag van mensen