Log in
Blijf je psycholoog als je professioneel een metamorfose ondergaat? In deze rubriek vertellen psychologen over de opmerkelijke carrièreswitch die ze hebben gemaakt. In deze afl evering: Heleen Crielaard, hoofd Marketing, Rabobank.
Geertje Kindermans

Heleen Crielaard stuurt als hoofd Marketing bij de Rabobank de teams aan die verantwoordelijk zijn voor de marketing. De afdeling doet veel op het gebied van digitale klantbenadering en verzorgt de campagnes van de bank.

Crielaard begon haar carrière als psycholoog. Waarom die studie? Crielaard: ‘Eerlijk? Omdat ik uitgeloot was voor medicijnen. Ik wilde dat jaar alvast beginnen met een generieke studie.’ Achteraf is ze blij dat ze destijds werd uitgeloot, want ze had geen arts willen worden. ‘Zieke mensen, bloed en ziekenhuizen, dat is niets voor mij.’ Het tweede jaar schreef ze zich niet meer in voor medicijnen, maar bleef psychologie studeren. Ze koos sociale psychologie en arbeids- en organisatiepsychologie als afstudeerrichtingen.

Daadkrachtig

Ze is nooit een prototype psycholoog geweest, voor zover die al bestaat. Crielaard: ‘Ik ben doelgericht en daadkrachtig, ik analyseer snel en vind er dan iets van. Dat had ik ook al tijdens mijn studie. Het beeld van psychologen is dat ze vaak