Log in
Ieder mens doet aan psychologie aldus wijlen Bert Duijker, de Amsterdamse psycholoog die ooit verantwoordelijk was voor de indeling van het vakgebied in verschillende subdisciplines. Hoe doen niet-psychologen die dag in dag uit met mensen werken aan psychologie? In deze aflevering DJ en producer Thomas Gaarthuis, aka Thommie G.
Geertje Kindermans

‘Als ik een avond draai, moet de muziek een soort verhaal worden. Ik wil mensen laten dansen, maar ik wil hen ook meenemen op een reis door de muziek. In het begin, als mensen nog binnendruppelen, bouw ik het rustig op. Tegen de tijd dat het drukker wordt, wordt de muziek opzwepender en later, als de mensen er echt zin in hebben, gaat de energie nog meer omhoog. Ik heb vooraf een playlist samengesteld, maar tijdens het draaien moet ik de dynamiek in de zaal voelen en daar pas ik mijn set ook op aan. Als je de hele zaal aan het dansen hebt, is de avond echt geslaagd, daar word je voor gevraagd.

Soms is het ook de bedoeling dat ik het rustiger houd, dan zorg ik meer voor de achtergrondmuziek. Dat is ook prima.

Ik draai vooral house en dan geen appelflappenhouse, maar de artistiekere, minder commerciële varianten. Als ik merk dat wat ik draai