Log in
Op 7 februari 2014 hield de Sectie Psychologie Studenten (SPS-nip) haar ‘Symposium Sector G’ in het nip Huis van de Psychologie. Een brede waaier aan lezingen en workshops bood de 78 deelnemers inzicht in de mogelijkheden en uitdagingen van een loopbaan binnen de ggz. Redacteur Jeroen van Goor was erbij en doet verslag van twee workshops.
Jeroen van Goor

’s Ochtends stroomt de nip-kantine vol met studenten, die deze dag benutten om hun kennis te verdiepen en om te netwerken. Zo ook de Russische Julia Khlestova. Ze is al ver gevorderd in de studie Klinische Psychologie, met als specialisatie Volwassenen & Ouderen, maar verwacht desalniettemin dat de dag haar nieuwe inzichten zal bieden.

Ze gaat naar de workshops over E-mental Health en Verslavingspsychologie, en na de lunch naar die over Medische Psychologie en Behandelingen in de toekomst. Andere workshops waar de studenten vandaag hun licht kunnen opsteken gaan over Forensische Psychologie, Promoveren, k&j Neuropsychologie, Revalidatie, Ouderenpsychologie en Psychofarmaca.

E-mental Health

In zijn workshop vraagt drs. Michael Milo (adviseur bij Stichting E-hulp.nl) zich af of de ggz eigenlijk wel klaar is voor eHealth. Hij is erg enthousiast, maar beseft dat er bij behandelaars nog een aantal obstakels op de weg naar toepassing liggen.

‘We weten nog niet goed wat E-mental Health is en hoe hulpverleners