Log in
'Van oorsprong kom ik uit Düsseldorf. In 2010 ben ik psychologie gaan studeren in Maastricht. Mijn vriendin wilde geneeskunde studeren en we wilden graag naar dezelfde universiteit, dan konden we samenwonen. De Universiteit Maastricht was de enige die ons allebei toeliet.
Geertje Kindermans

Als vervangende dienstplicht werkte ik mee aan een project voor conflictoplossing in Noord-Ierland. Ik was onder de indruk van het werk van de psychologen daar. Maar toen ik begon met mijn studie, wist ik al snel dat psychotherapie niets voor mij was. Ik vind het moeilijk om onderscheid te maken tussen privé en werk, ik zou de problemen mee naar huis nemen. Mediation zou daarom ook niets voor me zijn.

Écht waardevol

Tijdens mijn studie ontdekte ik wat me wél lag. Het probleemgestuurd onderwijs in Maastricht sloot perfect bij mij aan. Ik houd van discussie en leer veel minder van klassikale colleges. Over elk onderwerp is er een soort kernliteratuur; als je dat gelezen hebt, dan beheers je het onderwerp. Toch merkte ik dat er veel verschillende perspectieven ontstonden, en dat op grond van dezelfde artikelen. Dat is waardevol. Dat lijkt een dooddoener, maar het is écht waardevol. Er is niet één ideale manier om tegen zaken