Log in
‘Ik heb altijd een bèta-aanleg gehad. Als kind vond ik rekenen al leuk, ik was goed in wiskunde op het gymnasium. En belangstelling voor mensen heb ik ook altijd gehad. Al lang voordat ik psychologie ging studeren, stelde ik impertinente vragen. Dat doe ik nog steeds. en dan vraag ik door tot ik bij de kern kom, tot het spannend wordt, tot ik begrijp waar het bij iemand om draait. Wanneer de ogen gaan glinsteren, als ik een vonk zie, als het een beetje pijn begint te doen, dan vind ik een gesprek de moeite waard. Waarschijnlijk ben ik daarom ook altijd gecharmeerd geweest van de interviews van Ischa Meijer. Lukt het me niet om zo’n gesprek met iemand te voeren, dan verlies ik mijn interesse.
Geertje Kindermans

Ik ging psychologie studeren omdat het me interessant leek, maar tijdens de studie vroeg ik me vaak af: is deze kennis wel te onderbouwen? Dan botste de studie met mijn bèta-inslag. Toen ik eenmaal zelf aan het werk ging, had ik een grote behoefte om de kennis waarmee ik werkte zo exact en repliceerbaar mogelijk te maken. Daarom ben ik gecharmeerd van psychologische tests, want dan kan ik het vak psychologie combineren met mijn hang naar exactheid.

De kern

Samen met twee compagnons richtte ik zeventien jaar geleden hfmtalentindex op. De H dat ben ik, de F en M zijn mijn partners, Bas Frölke en Wim Meekel. Het is een organisatie die helpt bij het beoordelen en selecteren van mensen. Feitelijk gaat het ook hierbij om het vaststellen van de kern van mensen.

Als je dat goed doet en de manier van beoordelen is wetenschappelijk, dan zou het niet moeten uitmaken welke beoordelaar er tegenover je