Log in
Je bent afgestudeerd, en dan? Het begin van een carrière kan spannend en leuk zijn, maar ook eng en soms moeilijk. Hoe vergaat het jonge psychologen op de arbeidsmarkt? In de nieuwe rubriek Junior komen pas afgestudeerde psychologen aan het woord over hun eerste schreden op het carrièrepad.
Geertje Kindermans

‘Vorig jaar zomer ben ik afgestudeerd als Kinder- en Jeugdpsycholoog aan de Universiteit Utrecht. Ik liep mijn masterstage op een grote middelbare school (Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard) en daar kon ik langer blijven op basis van een werkervaringsplaats. Normaal gesproken is dat vier dagen in de week voor zes maanden, maar ik werkte gedurende een schooljaar twee dagen per week. Zo’n werkervaringsplaats kun je via een startersbeurs aanvragen bij de gemeente. Je ontvangt dan zes maanden lang vijfhonderd euro per maand. Daarnaast kun je bij je werkgever honderd euro per maand sparen, die je aan het eind van de periode aan een cursus of workshop mag uitgeven.

Aanvankelijk had ik naast deze werkervaringsplaats geen ander werk. Maar uiteindelijk kon ik voor twaalf uur per week studiebegeleider worden bij huiswerkbegeleiding Spijkers en dat is het maximum aantal uren wat je er betaald naast mag werken.

Volwaardige baan, maar…

Ik werk er als psycholoog in het zorgteam. Het