Log in
Nieuw gewonnen vrijheid en ruimte. Dat is wat ik ervaren heb toen ik met de donkerste delen van mijn leven aan de slag ging. Zwaar, dat was het zeker. En toch ook een opluchting. Want het is me gelukt om mezelf met hulp te bevrijden van het juk van seksueel misbruik. Het had impact op alles. Mijn gevoelsleven, mijn relatie, mijn werk, mijn omgang met nieuwe situaties. Maar ook op ogenschijnlijk kleine zaken als het maken van keuzes. De bevrijding begon met het loskomen van mijn gevoel van schuld en schaamte.
Legien Warsosemito-Schenk

Ikzelf heb er ruim twintig jaar over gedaan om het aan te durven. Ik had geen voorbeelden, rolmodellen of inspiratie. En dat heb ik gemist. Het is daarom dat ik met mijn partner vijf jaar geleden uitsprak dat wij hier andere vrouwen mee willen helpen.

We doen dat door voorbeelden en rolmodellen te zoeken, naar hen te luisteren en hun verhaal te vertellen. Zo willen we mensen inspireren. En proberen wij het taboe van seksueel geweld te doorbreken.

Dat doen we met beeld. De kracht van beeld is dat het zoveel meer laat zien en laat voelen dan woorden alleen. Dit past precies bij onze onderwerpen.

Momenteel werken we aan het zesde beeldverhaal over mijn proces. Twee van mijn verhalen zijn opgenomen in de bundel Verhalen van Vrouwen. De bundel bevat verder veertien verhalen van andere vrouwen. Verhalen die laten zien dat slachtoffers van geweld zich niet alleen hoeven te voelen. Daarbij hopen we ook bewustzijn en begrip bij omstanders