Log in
Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte. Verhalen uit de spreekkamer van de neuropsycholoog Helen Anema, Esther van den Berg, Sarai Boelema, Annelies Buhrmann, Irene Huenges Wajer, Josje Kal, Mariska Mantione, Carla Ruis, Haike van Stralen, Kim Verweij, Martine van Zandvoort Boom uitgevers Amsterdam, 192 blz.
Redactie

In Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte, dat deze maand verschijnt, vertellen elf klinisch neuropsychologen over ‘die ene patiënt’. Een bloemlezing van elf wonderbaarlijke verhalen uit de spreekkamer van de klinisch neuropsycholoog, bij wie om welke reden dan ook de vanzelfsprekendheid van een goed functionerend stel hersenen veranderd is. Als voorpublicatie een ingekorte versie van het titelverhaal, geschreven door Martine van Zandvoort.

Alles lijkt nep

Het begint allemaal met een rare gewaarwording bij Lizzy, een getalenteerde conservatoriumstudente klassieke zang. Ze is vrolijk, nuchter en hip, heeft een rijk sociaal leven en weet zich geborgen in een warm gezin. Dan, zomaar uit het niets, heeft ze een paar maal het gevoel alsof de wereld om haar heen verandert. Alles lijkt ineens van plastic. Als ze naar haar eigen handen kijkt, lijkt