Log in
Al in twee havo wist ik dat ik psycholoog wilde worden. Ik ontdekte dat je dan naar de universiteit moest. Maar na wat speurwerk begreep ik dat je met een propedeuse op hbo-niveau ook naar de universiteit kon. Daarom ben ik na mijn eindexamen havo toegepaste psychologie gaan studeren aan de Hogeschool Leiden. Die studie vond ik erg basaal en dat we vaak in groepjes projecten moesten uitvoeren, beviel me er minder aan. Na een jaar stapte ik over naar de Universiteit Leiden.
Geertje Kindermans

Hoewel het eerste jaar daar ook erg basaal was en veel vakken overlapten met het hbo, vond ik dat al leuker. Studeren op de universiteit is zelfstandiger. Het tweede en derde jaar vond ik nog weer boeiender worden, omdat we in die jaren veel vakken zelf mochten kiezen. Ik heb bijvoorbeeld de minor kindermishandeling gedaan. In die minor keek je vanuit verschillende disciplines naar het fenomeen, zoals de juridische, de forensische en de medische kant. Bovendien kon ik zo stage lopen en een beetje praktijkervaring opdoen. Daar had ik behoefte aan na drie jaar studeren.

Nu wordt het echt

Voor mijn master ben ik overgestapt naar Utrecht. Daar, bij het vak cognitieve gedragstherapie, dacht ik voor het eerst: nu wordt het echt, nu word ik psycholoog. Ik liep ook al stage op een middelbare school en na ieder werkcollege had ik zin om op mijn stage allerlei dingen uit te proberen. Ik weet nog dat ik