Log in
‘Na eerst een half jaar bedrijfskunde te hebben geprobeerd, ben ik psychologie gaan studeren in Rotterdam. Ik wilde geen hulpverlener worden, dus koos ik voor arbeids & organisatiepsychologie. Mijn afstudeerstage deed ik bij adviesbureau gitp. Ik liep mee met assessments en zat bij gesprekken met kandidaten waarin de tests werden besproken. Ook deed ik onderzoek naar de negatieve kanten van persoonlijkheid. Het praktische werk sprak me erg aan, onderzoek doen vond ik minder interessant.

Na mijn afstuderen ben ik gaan solliciteren bij recruitmentbureaus en kreeg ik drie aanbiedingen. Ik koos voor Morgan Green, een klein headhuntersbureau dat zich richt op het hogere segment. Ik heb er bijna een jaar gewerkt en het was verschrikkelijk. Ik was voornamelijk bezig met sales. Elke ochtend deed ik zo’n drie, vier uur lang koude acquisitie, ik belde alle foodbedrijven af en probeerde op slinkse wijze langs secretaresses te komen, om de directeur te spreken te krijgen. Ik wilde weten of ze een functie hadden die moest worden ingevuld. De rest van de dag belde ik kandidaten om te kijken of ik ze samen kon brengen.

Ik begon om acht uur en als ik om half zeven weg ging, was het vroeg. Dat deed ik minimaal vijf dagen per week, maar vaak ook nog op zaterdag. De managers zaten er erg bovenop, er werd voortdurend bijgehouden hoeveel telefoontjes je pleegde. Het leek of je je eigen targets kon