Log in
‘Als loopbaanadviseur heb ik kennis gemaakt met persoonlijkheidsvragenlijsten en cognitieve tests en drijfverenscans. Op een dag zei een kandidaat tegen mij over zo’n scan die hij thuis had gemaakt: “Ik heb er het woordenboek maar bij gepakt.” Hij was zich er niet van bewust dat dat een probleem was, maar bij mij ging er een belletje rinkelen. Dat je bij zo’n instrument een woordenboek nodig hebt… dat is niet de bedoeling, dan werkt het niet.
Geertje Kindermans

Ik ben erin gedoken, ik heb gekeken naar alle instrumenten die er op de markt zijn en hoe die zijn onderzocht. Ik ontdekte dat er een groot verschil is tussen de persoonlijkheidsvragenlijsten en cognitieve tests aan de ene kant, en de drijfverenscans aan de andere kant. De eerste twee zijn doorgaans goed onderzocht en mooi onderbouwd met validiteit en betrouwbaarheid. Bij de drijfverenscans was dat veel minder het geval.
Ik praatte erover met mijn man, die als nuchtere buitenstaander goed kan meedenken. Opeens zei hij: “Waarom ontwikkelen we zelf geen drijfverenscan?” Ik ben het idee verder gaan onderzoeken en werd steeds enthousiaster. Dat zouden we zelf beter kunnen.

Daar komt bij dat ik het een heel leuk idee vond om samen met hem iets op te zetten. In het verleden hebben we al eens samengewerkt aan een project, maar dat werd uiteindelijk geen succes. Onze professionele samenwerking smaakte echter naar meer.

We ontwikkelden Intodrives en om deze drijfverenscan te onderzoeken,