Log in
Diagnostiek, behandeling, onderzoek én management. Voor Robin komt het allemaal samen in zijn functie als gz-psycholoog en hoofdbehandelaar bij het Centrum voor Transculturele Psychiatrie (CTP) Veldzicht in Balkbrug. Hij is bijna klaar met zijn opleiding tot klinisch psycholoog en voert op dit moment een belangrijke innovatie door: behandeling door middel van virtual reality (VR).

De inhoud van deze pagina is afkomstig van derden en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie van De Psycholoog.

­Innovatieve behandeling

Als Robin vertelt over de nieuwe VRbehandeling, wordt hij razend enthousiast. “Het staat nog in de kinderschoenen, maar we hebben een VR-behandelkamer ingericht waar we bijvoorbeeld patiënten die kampen met agressie of een psychotische stoornis kunnen behandelen. Met de VR-bril kunnen we de patiënt in een aantal omgevingen plaatsen, zoals een café, winkelcentrum of bijvoorbeeld een spreekkamer met een psycholoog. Via een microfoon kunnen we de avatar tegenover de patiënt ook laten spreken.