Log in
‘Na de havo wist ik niet zo goed wat ik wilde: een hbo-studie of naar het vwo. Ik was pas zestien. Ik koos voor de hbo-studie toegepaste psychologie.
Geertje Kindermans

Na mijn propedeusejaar kon ik weer kiezen: doorstromen naar de universiteit of niet? Ik besloot het hbo af te maken. Dan kon ik bij mijn ouders blijven wonen, ik was nog jong, dan kon het leven gewoon doorgaan: opleiding, hockey, werken, vriendje. Achteraf denk ik: jeetje meid, wat zonde, je had eerder zelfstandig kunnen zijn. Ik heb het echte studentenleven aan me voorbij laten gaan, maar dat ben ik de afgelopen jaren aan het inhalen.

Wat doe ik hier?

Op mijn twintigste had ik mijn hbo-diploma. Ik had een interessante stage bij ggnet in Apeldoorn, daar werkte ik op de afdeling preventie met mensen met licht psychische klachten of met familie van cliënten met ernstige klachten en daar kon ik nog een jaar blijven. In het begin had ik me afgevraagd: wat doe ik hier? Hoe moet een meisje van twintig nu aan vijftigplussers vertellen hoe zij met dingen moeten omgaan? Maar ik kon het loslaten en