Log in
Mette Beerda volgt sinds september de kersverse master Klimaatpsychologie- en gedrag aan de Hogeschool van Amsterdam die september dit jaar van start ging. Daarvoor behaalde ze de bachelor Communicatie & Multimedia design aan de Hogeschool Utrecht.
Anouk Bercht

‘Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met het klimaat­probleem en duurzaam leven. Dat komt vooral door mijn moeder. Zij vond en vindt duurzaamheid belangrijk als het gaat over bijvoorbeeld eten, reizen en kleding. Dat vond ik inspirerend.

Op de middelbare school moesten we een maatschappelijke stage lopen en dat deed ik bij de communicatieafdeling van MUD Jeans, het allereerste bedrijf ter wereld waar je spijkerbroeken kon leasen. Daarnaast was ik als kind erg creatief. Ik hield van tekenen, maakte van alles met origami, strijkkralen en lego. Zo ben ik uiteindelijk bij de studie communicatie & multimedia design beland.

Bij die studie leer je vanuit een communicatievraagstuk een compleet plan maken én uitvoeren. Je doet eerst onderzoek, daarna werk je verschillende creatieve concepten uit en ontwikkel je datgene waarmee je het vraagstuk wilt proberen