Log in
De training ‘Vitale mensen in een vitale organisatie’ biedt arbeids- en organisatiepsychologen en arbeids- en gezondheidspsychologen tools waarmee meer energie en motivatie op de werkvloer wordt gecreëerd. Deze training richt zich op het ontwikkelen van vitaliteit bij individuele medewerkers én teams en organisaties.
Lisa van der Heijden

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten van elk vier uur en na afloop vier intervisiebijeenkomsten. Deze workshops zijn verspreid over een periode van vier maanden en vinden plaats bij het nip in Utrecht. De cursisten krijgen actuele wetenschappelijk kennis aangebodenen oefenen met vitaliserende werkvormen.

De training wordt gegeven door Pauline van Dorssen en Marjolijn Punt, beiden registerpsycholoog nip/Arbeid en Organisatie. Samen met Tinka van Vuuren, hoogleraar Vitaliteitsmanagement en eveneens registerpsycholoog nip/Arbeid en Organisatie, hebben zij de training ontwikkeld die in september 2013 is gestart. Als kinderpsycholoog woonde ik twee maanden later de derde workshop bij en heb ik mij laten verrassen.

Training

Vitaliteit duidt op levendigheid, levenslust, levensenergie en levenskracht; vitale werknemers zijn gemotiveerd, veerkrachtig, energiek en hebben doorzettingsvermogen. Hierdoor zijn zij gezond en productief en hebben zij plezier in hun werk. Vitaliteitsmanagement gaat om het versterken van álle medewerkers. Het onderscheid zit erin dat de aandacht voor risicogroepen een onderdeel is van het geheel (Van Vuuren, 2011).