Log in
Graag vraag ik uw aandacht voor de vijftiende editie van het European Congress of Psychology (ECP 2017) dat van 11 tot en met 14 juli in Amsterdam plaatsvindt. Het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) heeft samen met onze partners de ambitie om met dit wetenschappelijk congres de maatschappelijke waarde van de psychologie goed neer te zetten. Psychologen staan met beide benen in de maatschappij en moeten daarom goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen het vakgebied. Het hoofdthema van het congres is: Addressing Society’s Greatest Challenges.
Linde Gonggrijp

Het ECP 2017 is een absolute must voor psychologen om te netwerken, kennis te vergaren, inspiratie op te doen en samen de kwaliteit van het vakgebied te verbeteren. Alle facetten van de psychologie passeren vier dagen lang de revue. Inmiddels hebben wij ruim tweeduizend wetenschappelijke bijdragen binnen. Inhoudelijk kunt u via dit congres de huidige maatschappelijke ontwikkelingen in de breedte goed volgen. ‘Robotisering’, ‘veranderingen in organisaties’, ‘radicalisering’ en ‘vitaliteit’ hebben allemaal psychologische consequenties voor mensen en komen tijdens het congres ruimschoots aan bod.

Er zijn veel prominenten aanwezig. Persoonlijk verheug ik mij zeer op de bijdrage van de Noorse psycholoog Edvard Moser. Deze Nobelprijswinnaar zal mensen meenemen in zijn verhaal over de ontwikkelingen binnen de neuropsychologie. Het congres geeft u de kans hem te horen spreken. Bovendien zijn er diverse vooraanstaande psychologen op het gebied van de arbeids- en organisatiepsychologie. Ze behandelen stuk voor stuk belangrijke onderwerpen die dicht bij het dagelijks leven van mensen staan.

Amsterdam is een zeer geschikte