Log in
Eveliene Matser zat van 2021 tot 2022 in het Landelijk bestuur van SPS-NIP. Daarna volgde ze de master Social, Health and Organisational Psychology aan de Universiteit Utrecht en sloot ze zich aan bij de NIP expertgroep Klimaat- en Gedragsverandering. Inmiddels is ze als consultant aan het werk bij Behavioral Insights Company. 
Anouk Bercht

Mijn stage bij Behavioral Insights Company beviel erg goed. Het is een klein bedrijf dat tijdens de coronacrisis opgericht is en nu vijf medewerkers telt. We helpen organisaties met het begrijpen en veranderen van menselijk gedrag op drie verschillende thema’s: financieel gedrag, veilig werken en participatie en leefbaarheid.  

Tijdens mijn stage werkte ik onder meer voor bouwbedrijf Heijmans. Om de hoeveelheid kleine ongelukken en ongevallen terug te dringen, maakten we verschillende interventies om de vakmannen veiliger te laten werken. Een voorbeeld is de verhalenbibliotheek. Honderd dagen lang kregen ze iets te zien over veiligheid: grappige filmpjes, leuke strips of afbeeldingen. Het idee is dat de vakmannen zo door middel van priming vaker aan veiligheid denken en daardoor veiliger gaan werken. Ik vond de stage zo leuk, ook vanwege de afwisseling met andere projecten, dat ik besloot te vragen of ik mocht blijven.