Log in
Toen ik jong was, leek archeoloog worden me wel wat. Op latere leeftijd ben ik criminaliteit interessant gaan vinden, omdat ik niet kon begrijpen wat misdadigers beweegt. Aanvankelijk kwam ik in mijn studiekeuze uit bij rechten. Maar na een paar maanden wist ik dat het niets voor mij was, want ik wilde vooral weten waaróm iemand iets gedaan had.
Jeroen van Goor

Daarom switchte ik naar psychologie. Vanaf dag één vond ik het erg leuk, vooral het forensische gedeelte. Tegen de tijd dat ik de master Psychology and Law had afgerond, had ik nog geen cliënt gezien. Ik wilde praktijkervaring, dus studeerde ik verder. Ik kon vrij soepel de master Mental Health erachteraan doen, inclusief een stage van negen maanden.

Die stage deed ik als basispsycholoog in een instelling voor verslavingszorg. Heel interessant, want mensen worden niet wakker op een dag en denken: zoek het maar uit, ik ga drugs gebruiken. Meestal speelt er een heel verhaal achter. Die puzzelstukjes bij elkaar zoeken, daar had ik plezier in.

Na mijn stage vond ik een functie als woonbegeleider van onder andere gedetineerden, maar behandelen was er niet bij. Daarom was mijn volgende stap een werkervaringsplek als basispsycholoog binnen een verslavingsinstelling. Helaas ging die na drie maanden failliet.

Kleine signalen

Ik vond een baan als sociotherapeut in tbs-kliniek De Voorde in