Log in
Ik ben geboren in Taiwan. Toen ik tien maanden was werd ik geadopteerd. Ik woon nu zo goed als twintig jaar in Nederland, altijd in hetzelfde huis in Lelystad. Nu nog steeds, ook al studeer ik al drie jaar in Amsterdam. Voorlopig blijf ik lekker thuis wonen. Pas als ik ga samenwonen ga ik het huis uit, zei ik tegen mijn ouders, eerder niet.
Jeroen van Goor

Ik wilde altijd graag dokter worden en had veel interesse in menselijke anatomie en fysiologie. Maar toen ik een havoadvies kreeg moest ik mijn plannen wijzigen. Ik koos voor hbo-verpleegkunde omdat het toch een medisch karakter heeft. Tijdens een stage in een wooncentrum voor ouderen legde ik makkelijk contact met die mensen en praatte heel veel met ze. Ze zeiden tegen me: als je geen chirurgie gaat doen, dan is psychologie echt iets voor jou. En dat was inderdaad een logische keuze. Nu ik bijna 21 ben en de bachelor psychologie aan het afronden ben, heb ik het gevoel dat ik goed op m’n plek zit.

Volgend jaar wil ik aan de VU de master klinische neuropsychologie doen. Eventueel kan ik die laten overlopen in een master A&O of commerciële psychologie. Het lijkt me echt gaaf om na mijn studie als neuropsycholoog in een ziekenhuis te werken. In een documentaire zag ik hoe een neurochirurg samen met