Log in
Blijf je psycholoog als je professioneel een metamorfose ondergaat? In deze rubriek vertellen psychologen over de opmerkelijke carrièreswitch die ze hebben gemaakt. In deze aflevering: Paul Gelderloos, ondernemer en ceo van Starlet Holding en Sahara International Ventures.
Geertje Kindermans

Paul Gelderloos is opgeleid als psycholoog en heeft zich vervolgens ontwikkeld tot rasondernemer. Daarnaast mediteert hij zo’n drie uur per dag. Zie hier de drie totaal verschillende werelden waarin hij verkeert. Voor hemzelf zijn het ook drie gescheiden werelden. Maar toch kan de ene wereld niet zonder de andere twee, in zijn leven zijn ze nauw met elkaar verweven.

Zin van het leven

Waar begin je met zo’n verhaal? Misschien bij die ene allesbepalende ervaring van toen hij een vijftienjarig jongetje was. Zoals zoveel pubers was hij gegrepen door de vraag: wat is de zin van het leven? Maar anders dan zijn leeftijdsgenoten, wilde hij echt antwoord op de vraag en hij maakte er een project van. Hij woonde met zijn ouders op de Veluwe, aan de rand van het bos. Als zijn ouders dachten dat hij ging slapen, trok hij het bos in om in het donker op een bankje intensief over de vraag na