Log in
Inge Bok, gz-psycholoog bij het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie Amsterdam UMC en zelfstandig gedragswetenschapper
Geertje Kindermans

De grootste inspirator in mijn carrière is een psycholoog geweest, laat ik hem B. noemen. Ik leerde hem kennen tijdens mijn studie. Ik was aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgestudeerd in de kinder- & jeugdpsychologie, maar het waren de jaren tachtig, de werkeloosheid was hoog, dus ging ik verder met studeren, en koos voor arbeid- & organisatiepsychologie en testontwikkeling. Dat leek me een verstandige keus, ik kende verschillende A&O-psychologen die aan het werk waren.

Tijdens deze studie ben ik als stagiaire en werknemer begonnen op de afdeling Arbeids-en Organisatiepsychologie en Testontwikkeling en daar maakte ik via een project kennis met B. Hij had een psychologenpraktijk, het klikte en ik kon voor hem gaan werken.

Hij was een charismatische man die goed kon observeren. Hij had een rustige manier van praten, had veel ideeën en een groot netwerk. Hij was verder intelligent en kon snel schakelen.

Hij deed alles

Behalve zijn werk als psychotherapeut, pakte