Log in
‘Ik wilde al vanaf de tweede klas van de middelbare school een mensenstudie gaan doen, want ik wilde mensen helpen. Dat het psychologie heette, ontdekte ik pas jaren later. Ik was blij toen ik na het vwo eindelijk aan de studie kon beginnen.
Geertje Kindermans

In het begin viel me vooral op dat de studie erg massaal was. Ik vond wel dat het bijzonder snel ging. Vooral statistiek en methodologie vielen me tegen: erg abstract. Ik kon het me moeilijk eigen maken. Het eerste tentamen haalde ik ternauwernood. Ik wist al jaren wat ik wilde studeren en dan haal je een zes! Dat vond ik ondermaats, maar toen ik eenmaal aan de studie gewend was, ging het beter.

Het eerste jaar ging dus prima, maar ik wilde dat het tweede jaar nog beter zou gaan. Eigenlijk wilde ik een paar vakken van het eerste jaar opkrikken. Dat raadde de studieadviseur me af, ik kon me beter richten op meer en andere vakken.

Achteraf denk ik dat ik wat al te streberig was. Ik had meer van het studentenleven kunnen genieten en me vooral niet zoveel zorgen hoeven maken over de resultaten.

Alles doen

Het derde jaar moest ik een richting kiezen. Ik wist