Log in
Volgens de Cito-test kon ik naar de havo, maar mijn meester vond mavo beter bij mij passen. Maar daar zat ik niet op mijn plek, ik was niet gemotiveerd. Toch heb ik de mavo afgerond.
Geertje Kindermans

Daarna ging ik ict-systeembeheer op mbo-niveau doen. Het lukte wel, maar ik was minder geobsedeerd door computers als mijn klasgenoten. Als we projecten deden, nam ik het sociale gedeelte op me en liet anderen programmeren. Dat sociale lag me en zo rolde ik de opleiding door. Daarna wilde ik verder leren.

Psychologie interesseerde me en ik koos voor de hbo-studie Human Resource Management wat er inhoudelijk dichtbij ligt. De vakken vond ik wel aardig, tot ik een college sociale psychologie kreeg. Toen wist ik: dit is het! Dit wil ik echt weten! Ik heb het boek versléten.

Ik haalde mijn propedeuse net niet. Het hoofd van de opleiding zei: “Misschien is deze studie niets voor je.” Als reactie daarop ben ik extreem hard gaan studeren en haalde het ene vak na het andere. Maar inhoudelijk interesseerde het me niet echt.

Het hbo paste beter bij me dan het mbo, maar universitaire studenten, sloten nog beter bij me aan. De