Lees verder

ER ZIT MEER ACHTER WERKEN ALS PSYCHOLOOG bij DJI

Als psycholoog kan je bij DJI alle kanten op. Zo zijn er mogelijkheden voor basispsychologen, GZ-psychologen, klinisch psychologen en behandelcoördinatoren. Ook biedt DJI talloze opleidingsmogelijkheden aan en is parttime werken (bijvoorbeeld naast je eigen praktijk) vaak bespreekbaar. Bij DJI draag jij bij aan een optimaal behandelklimaat, detentieklimaat en een betere re-integratie. Wil jij een belangrijke rol vervullen binnen de forensische zorg? Dan horen wij graag van jou!

Dit ga je doen

Een gedetineerde, jongere of tbs-patient die even zijn hart wil luchten of een langdurig behandeltraject nodig heeft; als psycholoog sta jij klaar om diegene, die onder jouw zorg valt, te helpen. Ook de medewerkers van de locatie kunnen op jouw advies rekenen als het gaat om de omgang met mensen met psychiatrische problematiek. De afwisseling en dynamiek is waar jij als psycholoog je werkplezier uithaalt. Van het verrichten van diagnostiek, opnemen van nieuwe (kwetsbare) patiënten tot het beslissen over de behandeling en het coördineren van eventuele nazorg. Dit doe je niet alleen, je kan bij DJI altijd rekenen op de steun en deskundigheid van het multidisciplinaire team waar jij deel van bent.

Jouw werk als psycholoog

  • Doelgroep met complexe problematiek in detentie.
  • Intake en diagnostiek bij ingeslotenen die door de eerste lijn, medische dienst of afdelingshoofd/directie worden aangemeld.
  • Indicaties voor daaropvolgende actie, zoals (kortdurende) behandeling door jezelf,
  • multidisciplinaire inzet, of verwijzing naar ambulante of klinische geestelijke gezondheidszorg.
  • Belangrijke inrichtingsbrede coachende en adviserende functie.
  • Bijdrage aan een voortdurende verbetering van het behandelend detentieklimaat, het zorgbeleid en de processen.

Ontmoet jouw nieuwe collega’s

Ben je benieuwd naar de mensen achter DJI? Lees de verhalen uit de praktijk van onze collega’s die elke dag het verschil maken.

Aan de slag!
Ben je enthousiast geworden? Hier vind je meer informatie en de openstaande vacatures.

Twijfel je nog of heb je vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen. Bij elke vacature vind je de betreffende contactpersoon, doorgaans het hoofd zorg, die je alles kan vertellen over het werk, de (opleidings)mogelijkheden en de betreffende locatie.

Stage
Wil je stage lopen of een afstudeeropdracht doen bij een locatie bij jou in de buurt? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum (KCC). We horen graag van je!

Contact

Onze recruiters kan je ook rechtstreeks benaderen, mocht je een algemene vraag hebben, bijvoorbeeld over de sollictatieprocedure, die gegevens vind je hier contact DJI.