Log in
Griezelgeheim is een op basisscholen gerichte voorstelling gekoppeld aan een zorgproject tegen seksueel misbruik. Op basisscholen zijn weliswaar meldcodes met betrekking tot huiselijk geweld, maar geen regels en tools over hoe leerkrachten deze moeten implementeren.
Sarah Prins

Het verhaal van de voorstelling gaat over vier bevriende kinderen die met een kapitein meevaren op zee. Ze lijden schipbreuk en moeten vanaf een eiland terug naar de haven zien te komen bij het dorp waar ze wonen. De kapitein vraagt één van de kinderen – Job – voor hem te zingen. Job voelt zich vereerd. Iedereen houdt van de kapitein, want hij is leuk, stoer, gezellig en heeft het dorp gered. Maar dan gaat de kapitein steeds verder over Jobs grenzen heen. Op het eiland ontmoeten de kinderen een oude wijze vrouw die hen leert dat er leuke en griezelige geheimen zijn. Zo ontdekt Job dat hij een griezelgeheim heeft.

Het project bestaat uit drie fasen: een training voor ouders en leerkrachten waarin ze handvatten krijgen om het onderwerp misbruik te bespreken met kinderen, de theatervoorstelling zelf en een lespakket voor in de klas. De voorstelling dient als middel voor leerkrachten en ouders om seksueel misbruik op een luchtige manier met