Log in
Op de middelbare school maakte ik met vrienden uiteenlopende filmpjes. Zo draaide ik reportages op de festivals die ik bezocht. En ik heb een keer een documentaire gemaakt over ‘de eend’. Ik vond dat een gek dier en stelde er vragen over aan allerlei mensen in mijn omgeving. Velen bleken rare ervaringen te hebben gehad met deze beesten. Het werd een leuk filmpje dat mijn vrienden en ik de school rondstuurden.
Geertje Kindermans

Het liefste wilde ik arts worden, maar de vakken die ik daarvoor op het vwo nodig had, waren niet mijn sterkste. Ik koos uiteindelijk voor psychologie, omdat ik op tv ook altijd keek naar documentaires over onderwerpen als autisme en een meervoudige persoonlijkheidsstoornis. En ik volgde Dr Phil, de beroemde tv-psycholoog uit Amerika. Ergens had ik in mijn hoofd dat ik ooit de nieuwe Dr Phil wilde worden.

Visueel ingesteld

Na mijn studie kreeg ik een baan in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik werkte met een relatief jonge doelgroep: cliënten tussen de zestien en dertig jaar. Ik gaf hen vaak informatie mee over dingen die ik had uitgelegd, maar cliënten lazen zulke artikelen zelden. De doelgroep is heel visueel ingesteld, net als ikzelf. Als ik iets wil weten, bijvoorbeeld hoe ik mijn koffiezetapparaat moet ontkalken, dan sla ik niet de gebruiksaanwijzing open, maar zoek ik op internet naar een filmpje waarin het wordt uitgelegd. Zulke filmpjes zijn