Log in
Toen ik psychologie ging studeren in Utrecht, was ik nog niet volledig van mijn keuze overtuigd. Ik wilde ook graag naar de theaterschool, maar koos voor baanzekerheid. Een beetje ironisch, want toen ik afstudeerde waren veel net afgestudeerde psychologen werkeloos.
Geertje Kindermans

Het wonen in Utrecht beviel goed. De studie vond ik interessant en dan vooral de latere jaren, toen ik meer voor praktische vakken kon kiezen zoals coaching en communicatievaardigheden. Ook het diagnostiekvak vond ik leuk, waarin we moesten uitpuzzelen wat er met cliënten aan de hand kon zijn en hoe we hen konden helpen. Verder merkte ik dat ik geboeid was door vakken over seksualiteit en relaties en relatietherapie.

Tijdens mijn bachelor deed ik ook nog een bestuursjaar, maar daarna twijfelde ik of ik gelijk moest doorgaan met mijn master. Ik dacht: straks moet ik als 22- of 23-jarige psycholoog mensen van 50 of 60 met hun problemen helpen. Wat heb ik hen dan te vertellen? Ik wilde eerst wat werkervaring opdoen, wat van de wereld zien om meer levenservaring op te doen. In eerste instantie wilde ik er één jaar tussenuit, maar toen ik na dat jaar bijna aan mijn master zou beginnen, voelde ik dat ik meer tijd nodig