Log in
Over mijn studiekeuze – psychologie aan de Universiteit van Amsterdam – had ik vooraf niet supergoed nagedacht. Ik vond het leuk, maar was niet heel erg fanatiek. Als ik een zesje haalde, vond ik het ook goed. Naast mijn studie had ik verschillende bijbaantjes en ik deed vrijwilligerswerk. Maar toen ik voor de master klinische ontwikkelingspsychologie koos en het praktischer werd, vond ik het allemaal heel boeiend worden. Ik deed onderzoek naar interpretatiebias bij alcoholgebruikers en liep stage in een ggz-instelling. Ik draaide met intakes en behandelingen mee en deed veel diagnostiek. Daarnaast maakte ik kennis met het werk van de psychiater, de creatief en de psychomotorische therapeut. Ik heb veel gezien en geleerd en door de verhalen van veel uiteenlopende mensen werd ik steeds enthousiaster over het vak. Uiteindelijk ben ik cum laude afgestudeerd.
Geertje Kindermans

Nog voor ik was afgestudeerd, struinde ik het internet af naar vacatures. Er waren weinig vacatures en als er eens ergens een plek was en ik solliciteerde, hadden ook al mijn studiegenoten gesolliciteerd. Het was echt moeilijk, ik ben zelfs wel eens afgewezen voor een werkervaringsplek omdat ik te weinig werkervaring had. Toch had ik een paar dagen na mijn laatste stagedag een sollicitatiegesprek bij De Bascule voor een werkervaringsplek. Ik werd aangenomen. Hoewel ik het twijfelachtig vind of je wel moet gaan werken zonder daar voor betaald te worden, heb ik de plek geaccepteerd. In juli studeerde ik af, in augustus ben ik daar begonnen. Na tien maanden te hebben gewerkt, kreeg ik een contract. Tijdelijk, maar wel betaald.

Indruk

Ik werkte bij De Bascule op de afdeling Emotionele Stoornissen en werd behoorlijk in het diepe gegooid. Om me nog wat verder als therapeut te verdiepen, ben ik een cursus cognitieve gedragstherapie gaan volgen. Bij De Bascule