Log in
Van jongs af aan wilde ik mensen helpen. Aanvankelijk was mijn plan om verpleegster te worden, maar ik kan niet zo goed tegen bloed. Op mijn twaalfde vulde ik een beroepskeuzetest uit de Hitkrant in en kreeg het advies om psycholoog te worden. Uiteindelijk ben ik de opleiding echt gaan volgen aan de Erasmus Universiteit.
Geertje Kindermans

Na mijn bachelor heb ik voor de klinische master gekozen. In mijn laatste studiejaar heb ik een onderzoeksstage gedaan. Ik liep mee met een promovenda die aan het Instituut Voor Verslavingsonderzoek ( ­) in Rotterdam onderzoek deed naar afhankelijkheid van alcohol. Om meer kans te maken op een baan als behandelaar heb ik mijn studie met negen maanden verlengd, zodat ik ook een praktijkstage kon lopen bij een instelling waar men zich richt op zorgmijders in Rotterdam-Zuid. Na mijn stage mocht ik er nog een paar maanden blijven om iemand te vervangen die met zwangerschapsverlof ging. Het beviel zo goed dat ik daarna nog een jaar mocht blijven.

Eind dit jaar loopt mijn contract af, het is nog onzeker wat er daarna komt. Daarom ben ik nu aan het rondkijken en solliciteren. Psycholoog zijn binnen een multidisciplinair team dat zich richt op zorgmijders is een uitdagende taak. De doelgroep is heel breed. Het is een kunst om een bandje op te bouwen