Log in
Na mijn studie klinische psychologie ben ik gaan werken in de ontwikkelingssamenwerking. Ik werkte een aantal jaar in verschillende conflictgebieden. Ik verdiepte me in mindfulness en meditatie werd een vast onderdeel in mijn dagelijks leven. Uiteindelijk ben ik van Afrika naar Londen verhuisd om een opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen in Oxford. Dat deed ik puur uit persoonlijke interesse.
Maaike van Min

Hectiek

Ik werkte in die tijd voor een internationale non-profitorganisatie in Londen. Ik had mijn opleiding net afgerond toen er op een dag een grote organisatiecrisis ontstond. Door de positie waarop ik zat, kreeg ik daar een belangrijke rol in; ik moest de organisatie er doorheen loodsen. Het was een hectische periode van zeven weken, waarin de hele organisatie moest samenwerken aan één urgent doel. Mijn team en ik werkten elke avond en elk weekend door, we moesten mensen terughalen van vakantie. Ook ik heb mijn vakantie geannuleerd. Er stond veel op het spel, we zouden failliet kunnen gaan.

Ik heb vaker onder hoogspanning gewerkt. Doordat ik in conflictgebieden werkte, ken ik de gevoelens van angst en stress maar al te goed. In eerdere crises hield ik me ondanks de angst en de stress staande. Maar dit keer was het anders, ik was rustig, gefocust en voelde een soort van vertrouwen. Tussen het harde werken door kon ik