Log in
Ik wilde ooit de politieacademie doen en uiteindelijk rechercheur worden, maar daarvoor kwam ik niet in aanmerking. Ik zou het fysiek niet redden, ik heb namelijk een spierziekte. Daarom ben ik psychologie gaan studeren in Nijmegen. Via die weg kun je ook bij de recherche terechtkomen.
Geertje Kindermans

De studie psychologie beviel me. Ik vond de klinische vakken leuk en statistiek ook. Ik heb een extra stage gelopen bij Jan Derksen, universitair hoofddocent Klinische Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarvoor konden we bij elf verschillende therapeuten meekijken. Dan zie je veel verschillende stijlen. De ene psycholoog neemt eerst uitgebreid de vragenlijst door, de ander volgt de cliënt en moet dan op het laatste moment de verplichte dingen nog even snel doen. Sommigen stelden zich als autoriteit op, anderen hadden dat veel minder.

Of ik toen wist wat mijn eigen stijl is? Daar kom ik pas achter nu ik zelf aan het werk ben. Ik vind het fijn om me gelijkwaardig op te stellen en naast de cliënt te staan. Want de cliënt is de specialist van zijn eigen leven.

Boos weglopen

Ik heb stage gelopen op een angststoorniskliniek. Daar kon ik via een werkervaringsplek nog een jaar blijven. Ik heb er veel