Log in
Een mooie zondagochtend, normaal gesproken prachtig wandelweer. Toch maar niet gedaan. Ook op mijn telefoon kwam op 22 maart 2020 om half twaalf de alert van de overheid binnen met de oproep anderhalve meter afstand van elkaar te houden en bij gezondheidsklachten binnen te blijven. Brave burger. Daar een beetje trots op.
Hans de Veen

Als u dit leest in de papieren editie van De Psycholoog zijn we weer een tijdje verder, met een verdieping van de crisis en een verscherping van de maatregelen.

Opeens de angst dat de kans groot is dat geliefde mensen die er nog langer zijn dan ik het eind van het jaar niet gaan meemaken. En wie weet wie nog meer. Komt deze week de piek? Dat zou goed nieuws zijn. Na de piek komt toch een dal? Ik ben niet overtuigd. Het idee dat we aan het begin staan van een veranderde wereld. Een gezondheids- crisis, een economische crisis en een wankelend wereldbeeld. Opeens krijgen we misschien meer door wat echt belangrijk is. Het is onwerkelijk en heel echt tegelijkertijd.

Er staat ons wat te doen

Wat betekent deze uitzonderlijke situatie voor ons als psychologen? Wat kan onze rol zijn in deze onwerkelijke omstandigheden? Psychologen in de zorg hebben een vitaal beroep. Zij zijn nodig,